Proză |

Proza

Autor:
Constantin Negruzzi
Nr. pagini:
250
Format:
13x20
Tip copertă:
broșată
An aparitie:
1992
ISBN:
973-36-0121-7
10,00 RON
in stoc
+

Transport Gratuit
peste 400 de lei

Cumperi cărți
cu drept de retur 14 zile

Plata online
cu cardul

Volumul cuprinde toată proza artistică a autorului (nuvele, scrisori), însoțite de aparatul critic corespunzător (tablou cronologic, crestomație critică), întocmit de Felicia Moșoianu.
Astfel, sunt incluse scrieri din volumul antum Păcatele tinerețelor (Cum am învățat românește, O alergare de cai, Alexandru Lăpușneanu, Sobieski și românii etc.).
Negruzzi nu e numai autorul primelor nuvele romantice din literatura noastră, apreciază Eugen Lovinescu, „nu e numai autorul povestirilor istorice, din care Alexandru Lăpușneanu e un adevărat mărgăritar al prozei românești, ci mai e compunătorul Scrisorilor, minunatele lui scrisori. Negruzzi e cel mai bun foiletonist al nostru care face din orice un motiv de causerie plăcută. Acestea sunt scrisorile lui Negruzzi, comoara prețioasă a începuturilor noastre literare, pline de fapte, de știri asupra vremii, pline de descripții pitorești, de calde pagini asupra trecutului nostru, în care ni se evocă, ca și în Suflete moarte a lui Gogol, unele figuri interesante”.

Proza

Vă recomandăm