Semnele timpului

903
Autor:
Corneliu Coposu
Categorie:
Memorii, jurnal, corespondență, publicistică
Nr. pagini:
400
Format:
13x20
Tip copertă:
broșată
An aparitie:
1997
ISBN:
973-36-0298-1
30,00 RON
in stoc
+

Transport Gratuit
peste 400 de lei

Cumperi cărți
cu drept de retur 14 zile

Plata online
cu cardul

„Din 1935, când începe să semneze pentru prima oară articole și note politice în ziarul România nouă de la Cluj, unde era student, Corneliu Coposu a desfășurat o amplă activitate publicistică. Aceste articole au fost remarcate la vremea respectivă pentru suflul lor proaspăt, înnoitor, pentru fermitatea pozițiilor, patosul exprimării, vigoarea atacului sau substanța punctelor de vedere exprimate. Fibra luptătoare, de tribun, se trădează în toate aceste construcții, care dau seama de bogate cunoștințe de istorie, de filosofie și drept constituțional, ceea ce îl așază, mai pregnant ca în alte cazuri, în descendența directă a marilor luptători ai Școlii Ardelene.
Ediția de față este prima culegere realizată la noi din publicistica politică și culturală a lui Corneliu Coposu, după aceea intitulată Corneliu Coposu în fața istoriei, publicată de Institutul pentru Analiză și Strategie Politică Iuliu Maniu și Fundația Hans Seidel (Editura Metropol, 1996), dar care publică mai mult interviuri și cuvântări ale lui C. Coposu din perioada 1989 - 1995, exceptând o mică secțiune de publicistică propriu-zisă. Toate articolele antologate de noi au fost selectate direct din presă și majoritatea apar pentru prima oară aici. Repartizarea lor în lucrare s-a făcut în cadrul a șase secțiuni, în funcție de criterii tematice și de profil, încercând să surprindem prin articole reprezentative toate fazele publicisticii politice și culturale ale lui C. Coposu. Mai puțin perioada de după 1990, din care am selecționat, cu multă parcimonie, doar textele care reflectă punctele de vedere ale ilustrului om politic în principalele probleme și direcții de acțiune pe care partidul său le avea în vedere în perioada post-decembristă” (Mircea Popa).
Antologia cuprinsă în volum, prefața, precum și o utilă bibliografie a scrierilor lui C. Coposu sunt alcătuite de Mircea Popa.

Semnele timpului