Manualul de istorie- între deziderat și realitate, Camil Petrescu, coordonator, 2019

Autor:
Camil Petrescu
Categorie:
Istorie și studii culturale
An aparitie:
2019
35,00 RON
In stoc furnizor
+

Transport Gratuit
peste 400 de lei

Cumperi cărți
cu drept de retur 14 zile

Plata online
cu cardul

Camil Petrescu- doctor in istorie-

Timişoara, Universitatea de Vest, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie

Catedra de Istorie

 

Într-o lume în schimbare continuă, de multe ori în mod haotic și confuz, se apelează la argumentații de varii feluri, inclusiv de natură istorică.

În numele istoriei, dar si pentru a rămâne în istorie, de la oameni simpli până la renumiți intelectuali, acțiunile sunt justificate istoric. Este totuși important în aceste condiții să studiem istoria în mod corect, coerent, obiectiv și cu respectarea adevărului istoric oricât de neplăcut ar fi. Analizând modul în care prezentăm istoria, constatăm că de fapt de la o perioadă la alta, în funcție de anumite interese, spunem ce ne place sau ce ne convine mai mult dintr-o anumită etapă istorică. Fără a avea pretenția că am rezolvat problema ridicată, fără a ne imagina că am spus totul și că nu se mai pot aduce completări sau critici, propunem spre lectură această lucrare. Considerăm că lucrarea se adresează în primul rând tinerilor, de la elevi și studenți la profesorii care sunt la început de carieră, dar și tuturor celor interesați de istorie. (Autorul)

                                                                                                                        *


Dans un monde en constante évolution, souvent chaotique et déroutant, des arguments de toutes sortes sont utilisés, y compris ceux de nature historique.

Au nom de l'histoire, mais aussi pour rester dans l'histoire, des simples gens aux intellectuels célèbres, les actions sont historiquement justifiées. Cependant, il est important dans ces conditions d'étudier l'histoire correctement, de manière cohérente, objective et dans le respect de la vérité historique, si déplaisante qu'elle soit. En analysant la façon dont nous présentons l'histoire, nous constatons qu'en fait d'une période à l'autre, en fonction de certains intérêts, nous disons ce que nous aimons ou ce qui nous convient le mieux à partir d'un certain stade historique.

Sans prétendre avoir résolu le problème, sans l'imaginer que l’on a tout dit et qu'aucun ajout ou critique ne peut être fait, nous proposons  la lecture du livre. Nous considérons qu'il s'adresse principalement aux jeunes,  aux élèves et étudiants aux enseignants en début de carrière, mais aussi à tous ceux qui sont intéressés par l'histoire. ( L’auteur).

 

 

Manualul de istorie- între deziderat și realitate, Camil Petrescu, coordonator, 2019