Comorile regelui Decebal

502
Autor:
Liviu Märghitan
Categorie:
Istorie
Nr. pagini:
112
Format:
13x20
Tip copertă:
broșată
An aparitie:
1993
ISBN:
973-36-0181-0
15,00 RON
in stoc
+

Transport Gratuit
peste 400 de lei

Cumperi cărți
cu drept de retur 14 zile

Plata online
cu cardul

Cunoscutul arheolog și istoric Liviu Mărghitan, autorul mai multor lucrări cu subiecte luate din lumea dacică, precum Tezaure de argint dacice, Civilizația geto-dacilor, Zece tezaure carpatine, Ora de arheologie, abordează mult comentata problematică a incredibilului de mare tezaur al regilor daci.
Pe temeiul unor ample studii și revelații arheologice se documentează amănuntul că în Dacia preromană existaseră toate condițiile acumulării în tezaurul regal de la Sarmizegetusa Regia a cantității de circa cincisprezece vagoane aur și treizeci vagoane argint. În cartea de față se demonstrează că al doilea război daco-roman, care care a avut loc în anii 105-106 ai erei creștine, s-a desfășurat în strânsă legătură cu imensul tezaur. Pe de o parte, împăratul Traian, care deținea date despre enorma bogăție, luase parte personal la ostilități, urmărind îndeaproape momentul capturării tezaurului regal dacic, iar pe de altă parte, regele Decebal și-a însuflețit ostașii să opună o rezistență extraordinară. Decebal și curtenii săi apropiați au căutat îndelung un loc sigur pentru ascunderea tezaurului. Abia după ce imensa comoară a fost ascunsă, Decebal a încercat să părăsească Sarmizegetusa asediată de Traian.
Într-un număr restrâns de pagini sunt inserate și comentate episoade de cel mai mare interes din istoria zbuciumată a Daciei regelui Decebal. Cartea este instructivă și ușor de lecturat.

Comorile regelui Decebal